تاسیسات مکانیکی

آیا انتشار ویروس کرونا از طریق کولر امکان پذیر است؟

آیا انتشار ویروس کرونا از طریق کولر امکان پذیر است؟

 

بر اساس بیانات رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، در محیط های عمومی که به استفاده از کولرهای گازی و آبی می پردازند، بهتر است افراد ماسک بزنند.

در این مقاله می خواهیم به بررسی موضوع انتشار ویروس کرونا از طریق کولر بپردازیم.

طبق صحبت های عباس شاهسونی در رابطه با احتمال انتشار ویروس کرونا از طریق کولر: با مکش هوای بیرون توسط کولر آبی، هوا به درون محیط راه می یابد. در صورت استفاده از کولر آبی در منازل، مشکلی پیش نمی آید. چرا که برای هدایت هوا به بیرون توصیه می شود که پنجره ها اندکی باز شوند.

اما در صورت استفاده از کولر آبی در محیط ها و ادارات عمومی بحث کمی فرق می کند.

چرا که کولر آبی با به جریان انداختن هوا، سبب انتشار قطرات تنفسی افراد مبتلا به ویروس کرونا در هوا شده، از همین رو، استفاده از ماسک برای تمام افراد در محیط ها و ادارات عمومی دارای کولرهای آبی، توصیه می گردد.

لازم به ذکر است در منازلی که اقدام به استفاده از کولر آبی می کنند، نیاز به زدن ماسک نیست.

 

 

 

 

کولر گازی

آیا انتشار ویروس کرونا از طریق کولر امکان پذیر است؟

 

 

 

این مقام مسئول در ادامه افزود: کولر گازی با مکش هوای داخل ساختمان، آن را خنک کرده و سپس به پخش آن در همان فضا می پردازد. از این رو، در صورت وجود ویروس در محیط، احتمال پراکندگی آن وجود دارد.

چنین مشکلی در منازل رخ نمی دهد، چرا که با زندگی افراد در کنار هم، تعامل برقرار است.

عباس شاهسونی در ادامه اینگونه بیان کرد که افراد در ادارات و محیط های عمومی که به استفاده از کولر گازی می پردازند، بایستی ماسک بزنند.

حتی در صورت تردد افراد در راهروهای پاساژها که از کولر گازی استفاده می کنند، مصرف ماسک توصیه می شود.

وی ادامه داد: از جمله مزیت های کولر گازی که می توان به آن اشاره نمود این است که مکش در آنها از سمت بالا صورت می گیرد.

در حالی که انتقال ویروس کرونا توسط قطرات تنفسی انجام شده و این قطرات به دلیل سنگین بودن در سطح پایین باقی می مانند.

در واقع ویروس کرونا در فضای بالاتر معمولاً کمتر می باشد.

از این رو، توصیه می‌ کنیم که افراد مستقیماً در مقابل هوای کولر قرار نگیرند و دریچه ها نیز به صورتی باشند که هوا به سمت بالا برود.

همچنین بهتر است فیلتر های کولر گازی در اماکن عمومی و اداره ها هر روز شستشو داده شوند و مجددا برای آن فضا ها استفاده گردند.

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت همچنین در مورد چیلر ها بیان نمود که برخی چیلر ها هوا را از داخل دریافت و خنک می کنند. ولی بهتر است که چیلر هوای بیشتر را از بیرون مکش نماید.

وی در رابطه با بیمارستان‌ هایی که اشخاص مبتلا به ویروس کرونا بستری هستند اظهار کرد، از زمان شیوع این بیماری، سیستم تهویه بیمارستان‌ ها در بخش های بستری به این صورت تنظیم گردیده است که هوا مستقیماً به بیرون انتقال یابد.

یعنی این گونه نیست که هوای بخش ‌های مختلف بیماران کرونایی به بخشی دیگر منتقل شود. برای این منظور، سازمان جهانی بهداشت به ارائه یک دستورالعمل پرداخت و آن را به بیمارستان ‌های مربوطه ابلاغ نمود.

 

امکان انتشار ویروس کرونا از طریق کولر خودرو

 

شاهسونی در مورد کولر خودرو ها نیز نکته ‌ای را بیان نمود. او در این باره متذکر شد: هنگامی که شخصی به تنهایی در اتومبیل خود می باشد و کولر نیز روشن است، هیچ  نیازی به زدن ماسک ندارد.

اما اگر شخص دیگری در خودرو حضور داشته باشد، فرد باید از ماسک استفاده کند. زیرا انتشار ویروس کرونا از طریق کولر وجود دارد. در تاکسی ‌ها نیز این مورد باید رعایت گردد.

 

امکان انتشار ویروس کرونا از طریق کولر خودرو

 

ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که در صورت حضور فرد به تنهایی در اتومبیل با کولر روشن، گردش هوا باید حتما برقرار باشد.

وی افزود: به طور کلی ویروس کرونا با قطرات تنفسی منتقل می‌ شود و امکان اینکه ویروس از طریق هوا انتقال یابد، بسیار کم است.

همچنین به گزارش ایرنا، این ویروس به داخل کولر گازی راه پیدا نمی‌ کند. ولی پخش و انتشار ویروس کرونا از طریق کولر وجود دارد که باید مد نظر خود قرار دهید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *