دکوراسیون

نکات اساسی کف‌سازی و انواع کف‌سازی در ساختمان

نکات اساسی کف‌سازی و انواع کف‌سازی در ساختمان:

 

برای انواع کف‌سازی در ساختمان باید ابتدا کف‌سازی ساختمان‌ها را توضیح دهیم. کف‌سازی به طور کلی به عملیاتی گفته می‌شود که در طی آن سطحی قابل استفاده برای ساکنین ایجاد می‌شود. عملیات کف‌سازی ساختمان‌ سطحی با دوام و زیبا را برای شما فراهم می‌کند که استاندارهای لازم را از جهات مختلف دارا است.

در هر مکانی باید کف‌سازی مخصوص انجام شود. به همین دلیل انواع مختلفی برای کف‌سازی‌ها به وجود آمده است. کف‌سازی یکی از مهم‌ترین مباحث عمرانی ساختمان‌ها است که نه تنها در فضاهای داخلی بلکه در فضاهای خارجی نیز از آن استفاده می‌شود.

در تمام فضاهای داخلی از کف‌سازی استفاده می‌شود. اما در فضاهای خارجی فقط در مواردی مانند پیاده‌رو‌ها، پارک‌ها، زمین‌های ورزشی، برخی از خیابان‌ها و غیره استفاده می‌شود. کف‌سازی توانایی مقاومت در برابر وزن مصالح، وسیله‌ها و افراد را دارد و باید مصالحی در آن به کار رفته باشد که از هرگونه لغزش افراد جلوگیری کند.

البته کف‌سازی خوب ویژگی‌های دیگری نیز دارد. مقاومت در برابر رطوبت و آتش‌سوزی، عایق صدا بودن و نگهداری آسان برخی از ویژگی‌های کف‌سازی مناسب است. انواع کف‌سازی در ساختمان را بر اساس محل استفاده و مصالح مورد استفاده بررسی می‌کنیم.

 

کف سازی

انواع کف‌سازی در ساختمان بر اساس محل استفاده:

 

 

 انواع کف‌سازی در ساختمان بر اساس محل استفاده متفاوت است. محلی که قرار است کف‌سازی در آن اجرا شود، نقش موثری در انتخاب مصالح و نحوه اجرای آن دارد. به همین دلیل در ابتدا بسترهای مختلفی که کف‌سازی روی آن اجرا می‌شود را بررسی می‌کنیم.

خاک: انواع کف‌سازی در ساختمان به روی خاک به شرطی که بستر مناسب فراهم باشد، امکان‌پذیر است. مهم‌ترین نکته‌ای که برای کف‌سازی مناسب روی خاک باید به آن توجه کنید، جذب آب‌های زیرزمینی ناپایداری خاک است.

جذب آب‌های زیرزمینی به دلیل وجود مصالح مختلف و خاک ممکن است مشکلاتی را برای شما ایجاد کند.

به همین دلیل در اجرای کف‌سازی باید از مصالحی استفاده کنید که جذب آب کمی داشته باشند. ناپایداری خاک نیز باعث ایجاد برآمادگی‌هایی ناشی از نشست زمین می‌شود.

 

بین طبقات:

این نوع کف‌سازی در تراز مشخصی انجام می‌شود. در واقع این کف‌سازی در سقف طبقه زیرین اجرا می‌شود که شامل دو مرحله است. مرحله اول زیر سازی و مرحله دوم فرش کف است. با اجرای مرحله دوم سطحی که افراد مختلف روی آن قدم می‌گذارند را ایجاد می‌کنیم.

 

زمین خشک:

در زمین خشک و بدون رطوبت ابتدا بتنی با ضخامت 10 سانتی‌متر روی زمین پخش می‌شود. بعد از اجرای بتن می‌توانید انواع مصالح را روی این بستر کف‌سازی کنید.

البته امکان کف‌سازی بتنی برای زمین خشک وجود دارد.

 

نیمه خشک:

در این نوع زمین‌ها باید ابتدا به ضخامت 25 سانتی‌متر بلوکاژ اجرا کنید. بعد از این مرحله باید به ضخامت 10 سانتی‌متر بتن اجرا کنید.

این بستر برای انواع مصالحی که در کف‌سازی استفاده می‌شود بسیار مناسب است. به همین دلیل می‌توانید در این بستر از مصالحی مانند موزاییک‌ها، سرامیک‌ها و غیره استفاده کنید.

 

مرطوب:

در این نوع زمین‌ها اگر میزان رطوبت با سنگ چینی مهار نشد باید ابتدا عایق‌بندی را انجام دهید. زمین‌های مرطوب معمولا با قیر و گونی عایق‌بندی می‌شوند.

سپس باید قلوه سنگ‌ها را روی عایق قرار دهید و بتن‌ریزی کنید. در آخر باید یک لایه ماسه و سیمان به ضخامت دلخواه روی بستر قبلی کشیده شود. انواع کف‌سازی در ساختمان را با مصالح مختلف می‌توانید روی این بستر اجرا کنید.

انواع کف‌سازی در ساختمان بر اساس نوع مصالح:

 

 

انواع کف‌سازی در ساختمان :

بر اساس نوع مصالح متفاوت است. به طور کلی از مصالح مختلفی در اجرای کف‌سازی استفاده می‌شود. انتخاب نوع مصالح به کارایی مورد نظر شما و عواملی دیگری بستگی دارد. در ادامه با برخی از مصالح مورد استفاده در کفسازی ساختمان آشنا می‌شویم:

 

موزاییک:

کف‌سازی ساختمان با موزاییک یکی از بهترین روش‌ها است. موزاییک یکی از بهترین مصالحی است که شما می‌توانید در کف‌سازی ساختمان خود اجرا کنید. موزاییک در حقیقت بتن متراکم است که با انواع رنگ‌ها یا سنگ‌ریزه‌ها تزئین شده است. موزاییک‌ها در سایزهای مختلفی موجود هستند و الگوی چینش متفاوتی دارند.

 

کاشی و سرامیک:

این مصالح نیز در انواع کف‌سازی‌ها به کار می‌روند. البته کاشی و سرامیک در نمای داخلی و خارجی ساختمان‌ها نیز اجرا می‌شوند. سرامیک‌ها تنوع گسترده‌ای دارند و شما می‌توانید با سایزهای مختلفی آن‌ها را خریداری کنید.

 

سنگ‌:

سنگ‌ها یکی از قدیمی‌ترین و پر کاربردترین مصالحی است که در ساختمان سازی برای موارد مختلفی به کار می‌روند.

سنگ‌هایی که در کف‌سازی ساختمان استفاده می‌شود باید دارای ویژگی‌های خاصی باشد. مثلا معمولا از سنگ‌هایی که بدون خلل و فرج هستند در کف‌سازی‌ها استفاده می‌شود. هم‌چنین این نوع مصالح باید در برابر ساییدگی نیز مقاومت بالایی داشته باشند.

 

پارکت:

پارکت‌ها کفپوش‌های چوبی هستند که محبوبیت بالایی در بین عموم مردم دارند. پارکت‌های چوبی از قدیمی‌ترین روش‌های کفپوش کردن ساختمان‌ها می‌باشد. قطعات پارکت‌ها با سایزهای مختلفی از چوب‌هایی مانند گردو، راش و غیره ساخته می‌شود. به دلیل مقاومت کم چوب‌ها در برابر خوردگی و پوسیدگی معمولا در پارکت‌های چوبی از مواد خاصی استفاده می‌شود.

این مواد شیمیایی مقاومت چوب مورد استفاده در پارکت‌ها را در برابر حشرات، پوسیدگی، خوردگی و غیره بالا می‌برد. قیمت این نوع کفپوش‌ها معمولا بالا است و به همین دلیل امروزه پارکت‌های مصنوعی نیز در بازار موجود هستند.

پارکت‌های مصنوعی تنوع بسیار گسترده‌تری دارند. معمولا این نوع پارکت‌ها قیمت پایین‌تری نسبت به پارکت‌های چوبی دارند. انواع کف‌سازی در ساختمان با پارکت‌ها گزینه بسیار مناسبی است.

 

بتن:

بتن یکی دیگر از مصالحی است که در کف‌سازی ساختمان‌ها به کار می‌رود. این نوع کف‌سازی در در دکوراسیون‌های خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

البته بیش‌ترین کاربرد آن‌ها در فضاهای بیرونی و پارکینگ ساختمان‌ها است.

بتن از ترکیب سیمان و آب و برخی مواد افزودنی ساخته می‌شود و مقاومت بسیار بالایی در برابر عوامل مختلف دارد. به همین دلیل برای مکان‌هایی که تردد رفت و آمد بالا است بهترین نوع کف‌سازی به حساب می‌آید.

 

 

کف سازی در ساختمان

 

 

 

 

منابع: https://www.guardiancoating.com/?page_id=90

 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *